POSKOČNO NA POSKOČNE 2014

Avtorica: Anja Smogavec (novice.si), foto: Rok Deželak, 15. november 2014

blog img

Kaj je prepričalo ljubitelje domače glasbe, da je bil 3. koncert »Poskočno na Poskočne« razprodan že teden dni prej, lahko le ugibamo. Lovro, Martin, Jože, Nejc in Dejan slovijo po izjemni energiji na odru in po kvalitetnem izvajanju glasbe, kar so vnovič dokazali sinoči.

Obiskovalci v slovenjebistriški športni dvorani so bili priča dogodku, kot jih doslej na narodno-zabavni sceni ravno nismo bili vajeni. Koncert je bil drugačen, ali če hočete, »odbit«, takšen, kot so Poskočni muzikanti. Fantje so igrali neprenehoma od začetka do konca prireditve, tudi med vezno besedo, ki je je bilo sicer le za vzorec, šlo pa ni za »navadno vezno besedo«, pač pa se je domača glasba prepletala s poezijo slovenskih pesnikov in z mislimi nekaterih modrecev. Program je povezovala Darja Gajšek, glavno besedo pa so imele polke in valčki. Slišali smo kar nekaj tematsko obarvanih venčkov, sestavljenih v večini iz že dobro znanih viž sodelujočih ansamblov, s »Poskočneži« pa so tako igrali in prepevali: Modrijani (ki so med drugim imeli tudi vlogo spremljevalnih glasov skozi ves večer), Primorski fantje, Ansambel Nemir, Ansambel Spev, Smeh, Gasilec Sašo, ki je poskrbel za humor, manjkala pa nista niti legendarni Oto Pestner in Nuša Derenda, ki sta prepevala tudi nekatere svoje največje zabavne uspešnice v narodno-zabavni verziji, ob spremljavi gostiteljev. Naše življenje je sestavljeno iz srečnih in žalostnih trenutkov, ne gre brez ljubezni, niti brez sanj. O vsem tem in še o čem so prepevali. Poskočni muzikanti so seveda predstavili tudi nekaj čisto novih skladb z druge, sveže zgoščenke, občinstvo pa je povsem razgrela in spravila na noge naslovna »Adijo, madam«, ki je postala že prava uspešnica.

»Poskočneži« so v intervjuju za naš časopis pred koncertom obljubili dve uri odlične zabave in obljubo več kot izpolnili. Bil je zares lep večer, ki se bo zapisal med nepozabne spomine mnogih. Še posebej pa tistih, ki so se s fanti po koncertu fotografirali.

blog img

0 Komentarjev

Pošlji sporočilo