POSKOČNO NA POSKOČNE 2015

Avtorica: Anja Smogavec (narodnjak.si), foto: Rok Deželak, 17. november 2015

Poskočni muzikanti letos praznujejo 5. rojstni dan. Vsa Slovenija jih pozna kot spremljevalni ansambel oddaje »Slovenski pozdrav«, njihove največje uspešnice pa so zagotovo »Adijo, madam«, »Lubi«, za katero so videospot posneli na Kanarskih otokih in »Naj me tvoja koža boža«. Ravno z omenjenimi skladbami so začeli petkov, zdaj že tradicionalni samostojni koncert »Poskočno na Poskočne« in že uvodoma je bilo jasno, da se v Slovenski Bistrici, v razprodani dvorani, obeta fantastičen večer.

blog img
Kot je povedal njihov basist Lovro Sadek, pomeni pet let uspešnega delovanja, tudi pet let garanja, odrekanja ter veliko novih poznanstev in prijateljstev. Trdna glasbena prijateljstva so kriva, da smo slišali nekaj zanimivih glasbenih duetov.

Gadi so s Poskočneži peli "Ne reci", z legendarnim Alfijem Nipičem "V štajerski kleti", "Slovenija od kod lepote tvoje" in "Silvestrski poljub", s Kvatropirci in Klemenom Bunderlo, ki je tudi povezoval program, pa Plestenjakovo "Večja od neba". Tako smo lahko slišali, da "Poskočnež" Martin Juhart, odlično imitira Jana. Rok Ferenga in gostitelji so moči združili v baladi "Verjemi" ter v vsem znani pesmi "Jagode in čokolada", skupaj z Ognjenimi muzikanti pa v "Šrangarski polki". Miheličeve "Zaklade Slovenije" je bilo krasno slišati z Barbaro Ogrinc, pevko Ansambla Roka Žlindre v glavni vlogi, seveda ob instrumentalni spremljavi Martina, Lovra, Jožija, Dejana in Nejca. Ansambel Roka Žlindre je k temu dodal še lastno skladbico "Zate". Novi spomini in Poskočni so zatrjevali, da niso mačoti, z Modrijani pa so skupaj noro ljubili. Glasbeno presenečenje večera je bila prav gotovo Ajda Pušaver, izvrstna, nadobudna, še zelo mlada pevka in violinistka, ki se je Poskočnim muzikantom na odru pridružila v skladbi "Zrelo je žito", Modrijanom pa s svojo violino v viži "Ti in jaz".

Odlična energija na odru, vriski, vzkliki, gromki aplavzi med občinstvom, svetlobni in dimni efekti… Vse to je doprineslo k popolni glasbeni simfoniji. Fantje, ki so se za sklepno dejanje večera prelevili v rokerje, da je "Adijo, madam" zazvenela še v trših ritmih, so dokazali, da jih medijska prepoznavnost ni povzdignila. Kvečjemu nasprotno. Vsako leto se potrudijo bolj, njihov koncert je vsekakor vsakič nadgradnja prejšnjega in kot kaže, imajo Lovro, Martin, Nejc, Dejan in Joži v rokavu presenečenj, ki bodo jemala dih, za še kar precej let. Ob koncu velja pripomniti, da ljubitelji in poznavalci domače glasbe ugibajo, kdaj bodo "poskočni fantje zapustili" rodno Slovensko Bistrico in se selili nekam na večje prizorišče, ki bi ga s tako vrhunskim glasbenim dogodkom brez dvoma napolnili.

blog img

Celoten foto album si lahko ogledate v naši Facebook galeriji!

blog img

0 Komentarjev

Pošlji sporočilo